top of page
IMG_0289_edited.jpg

Je kindje dichtbij je dragen

Dat je hier terecht bent gekomen is een goed teken. Dat betekent waarschijnlijk dat je óf al overtuigd bent dat het dragen van je kindje fijn en goed is, óf dat je er meer over te weten wilt komen. 

 

Op deze pagina kun je informatie vinden over de voordelen van het dragen, waarom je een consulente in zou willen huren en hoe je een consult kunt boeken.

Baby & kind dragen: Welkom

De voordelen van dragen

  • Een baby hecht zich aan zijn verzorgers door liefde, veiligheid en aandacht. Door je kindje dichtbij je te dragen voelt je kindje zich altijd veilig. Jij bent in de gelegenheid ieder signaal snel op te pikken. Het huid op huid contact zorgt voor een goede temperatuurregulatie en ook het hormoon oxytocine komt vrij waardoor zowel je kindje als jijzelf een ontspannen en gelukkig gevoel ervaren. 

  • De lichamelijke ontwikkeling van een kindje heeft er baat bij in een natuurlijke, niet belastende houding gedragen te worden. Jij hebt ook je handen vrij waardoor je lekker in de weer kunt blijven. Als je de baby goed draagt zul je merken dat ook jouw lichaam erbij gebaat is. Daarbij ben je een stuk flexibeler want je hebt geen grote spullen mee waardoor je wendbaar bent op de drukke zaterdagmarkt of wanneer je die ene bergwandeling aan het maken bent. 

  • De slaapcyclus van een baby is korter dan van volwassenen. Tussen deze cycli weer in slaap vallen is soms lastig voor een baby. Tijdens het dragen voelt het zich geborgen, veilig en warm en is er kans dat er meer slaapcycli achter elkaar plaatsvinden. 

  • Je kindje zit eerste rij als het gaat om sociale interactie. Dit is goed voor de cognitieve ontwikkeling van je kindje.

Baby & kind dragen: Tekst

Waarom een consult?

Dit is exact de vraag die ik mezelf stelde toen ik voor het eerst in aanraking kwam met een draagdoek. Je kunt namelijk gemakkelijk met behulp van een stappenplan of filmpje aan de slag met het knopen van een doek. Echter heb ook ik ondervonden dat een consult écht toegevoegde waarde heeft.

Ten eerste geeft het zekerheid. Je wilt het beste voor je kindje en je wilt dat deze veilig en prettig in het draagsysteem zit. Na een consult weet je zeker dat dit het geval is. Ten tweede is ieder lichaam anders dus zal ieder draagsysteem net even wat anders afgesteld moeten worden om het compleet passend te maken. 
Tot slot is het een gevoel. Je voelt dat zowel jij als je kindje comfortabel zijn met het dragen. In vergelijking tot een brochure of filmpje komen er tijdens een consult zoveel extra stapjes en handigheidjes naar boven dat dit een geweldige start -of boost- van het dragen is. 

De reden dat je een consult bij mij boekt is omdat ik je op een laagdrempelige, informele, energieke en voor jou passende manier op weg ga helpen. 

Baby & kind dragen: Tekst

Hoe ziet een consult eruit?

Vóór het consult stuur ik je per mail een vragenlijst toe waardoor ik goed kan inschatten hoe we het consult gaan inrichten, geen enkel consult is namelijk hetzelfde omdat het is toegespitst op jullie situatie.

 

We beginnen met een kort stukje theorie waarin ik uitleg hoe het dragen werkt en alle informatie die daarbij nodig is. Ik leg uit wat de voorwaarden zijn om veilig te dragen en laat zien wat ik heb meegenomen. Als we klaar zijn om te beginnen zal ik eerst voordoen hoe het werkt. Hiervoor gebruik ik een speciale draagpop. Als je gezien hebt wat de bedoeling is gaan we samen aan de slag, beiden met een draagpop. We zorgen ervoor dat jij je helemaal comfortabel voelt met het draagsysteem. Zodra dit zover is kun je eerst zonder mijn hulp aan de slag, waarna er natuurlijk de mogelijkheid is om je eigen kindje in de draagdoek te wikkelen.

Later op de dag of de volgende dag stuur ik je de besproken informatie per e-mail toe en ontvang je ook de factuur. Je kunt ervoor kiezen deze met een betaalverzoek of handmatige overschrijving te betalen. Direct na het consult betalen met contact geld is ook mogelijk. 

Baby & kind dragen: Tekst

Waar kan ik uit kiezen?

507b890b-ccf1-4197-903d-dcbe2246f7ef.JPG
Print-Family photos-15.jpg
shutterstock_1017970378_edited.jpg
shutterstock_1378919936.jpg
Verjaardagscadeaus

Basis draagconsult

Uitgebreide uitleg over het dragen met een draagdoek, draagzak of ringsling.

Kort draagconsult

Voor het opfrissen van je kennis als je al bekend bent met dragen.

"Samen-is-leuker" consult

Met z'n tweeën tegelijkertijd een basisconsult.

Groepen

Voor een babyshower, groepsworkshop of informatiebijeenkomst

Cadeaubon

Het beste kraamcadeau! Geef een consult cadeau.

Baby & kind dragen: Diensten

Rubie

Lilyan is ontzettend vriendelijk, kundig en professioneel. Veel geleerd en zou iedere ouder dit consult aanraden.
bottom of page