top of page
Zwangere buik

Je lichaam ondersteunen tijdens de zwangerschap

Je lichaam ondergaat tijdens de zwangerschap flink wat veranderingen. Een groeiende buik, meer belasting op je rug, buikspieren en bekkenbodem. Uiteindelijk kun je je hierdoor moe gaan voelen en misschien plof je 't liefst de hele dag op de bank. Zou je het liefst nog wel wat dingen willen doen? Dan is dít wat voor jou. Middels een draagdoek kunnen we ervoor zorgen dat je houding gecorrigeerd wordt en je rug, schouders en buik fijn ondersteund worden. Dat geef je net dat beetje extra energie om er nog even op uit te trekken.

Knoopwijzen: Diensten

De knoopwijzen

FTZB staat voor ‘Fortbildindungs- und Trainingszentrum Babytragen’. Dit centrum bevindt zich in Duitsland en heeft de techniek van de knoopwijzen ontwikkeld in samenwerking met onder andere (bekken) fysiotherapeuten, verloskundigen, ergotherapeuten en gynaecologen.

 

Er zijn 6 knoopwijzen die je lichaam elk op een wat andere manier ondersteunen. Gedurende de zwangerschap kan de voorkeur voor de knoop veranderen, daarom leer je ze alle 6. Wat is het voordeel van het gebruik van de knoopwijzen?

- Meer stabiliteit en balans in je gewichtsverdeling;

- Je kunt je wervelkolom gemakkelijker recht houden;

- Ondersteuning van je buikspieren. Je rug en bekkenbodem worden ontlast;

- Verbetering van de bloedtoevoer in je lijf;

- Het kan helpen meer in je lichaam te komen en beter te voelen wat er in je lijf gebeurt.

Je kunt vanaf de 20e week van je zwangerschap gebruik maken van de knoopwijzen. 

Baby & kind dragen: Tekst
Baby & kind dragen: Tekst

Hoe ziet een consult eruit?

Vóór het consult stuur ik je per e-mail een vragenlijst toe waardoor ik goed kan inschatten hoe we het consult precies gaan inrichten.

Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat ik het consult begin met uitleg wat er met je lichaam gebeurt tijdens de zwangerschap en waar de doek je kan ondersteunen. Ik laat je de doeken zien die je kunt gebruiken en we gaan aan de slag. Er zijn 6 knoopwijzen die je kunt gebruiken en we lopen ze allemaal door. Ik doe het eerst voor, daarna doen we het samen en tot slot doe je het alleen. Je ontvangt na afloop van het consult de werkbeschrijving. 

Waar kan ik uit kiezen?

Ervan uitgaand
Beschuit met muisjes
Verjaardagscadeaus

Knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB

Uitgebreide uitleg over de 6 knoopwijzen volgens FTZB om je lichaam te ondersteunen tijdens de zwangerschap.

Combinatiepakket
Knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB + basis draagconsult zodra de baby geboren is

Uitleg over de 6 knoopwijzen volgens FTZB om je lichaam te ondersteunen tijdens de zwangerschap, gevolgd door een basis draagconsult zodra je baby geboren is.

Cadeaubon

Het beste cadeau ter ere van een zwangerschap! Geef een consult cadeau.

Knoopwijzen diensten
bottom of page