top of page

Draagtuinbroek

Bijgewerkt op: 6 dagen geleden

Mumsie heeft iets tofs op de markt gebracht, een tuinbroek met 3 in 1 functie; solo, tijdens de zwangerschap én je kunt je kindje erin dragen. Er zijn verschillende varianten en ik heb er 3 mogen passen. De mumsie Classic, Corduroy en de Shortie.


Overall vind ik het een toffe uitvinding. Leuk om een tuinbroek te dragen en natuurlijk handig dat het goed meerekt tijdens zwangerschap én dat je ook je kindje er nog eens in kunt dragen! Van iedere variant is de stof lekker stretchy en zit goed en comfortabel.


Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf mijn kindje er niet zo gauw in zou dragen. Ik vind een draagdoek of -zak een stuk fijner dragen. Ook wel logisch want dat is er speciaal voor gemaakt. Er is natuurlijk een stuk minder in te stellen in de tuinbroek dan in een draagmiddel. Voor plotselinge draagbehoefte of korte momenten denk ik dat het wel heel handig is dát het kan en dan zit het natuurlijk weer een stuk fijner dan in een kledingstuk dat er niet voor bedoelt is.


Zoals gezegd een heel veelzijdige tuinbroek die je solo, tijdens zwangerschap én met je kindje erin kunt gebruiken. Het is een stretchy spijkerstof met lange pijpen en bij mij viel de maat S gewoon goed.


Aan de binnenkant heb je aan de voorzijde een extra flap van stof. Het is mogelijk om hier je kindje in te dragen. Deze kun je er middels drukknopjes ook weer uithalen. Aan de zijkanten zitten er knoopjes waardoor je de maat goed in kunt stellen, dit is voornamelijk handig met een groeiende buik tijdens zwangerschap. Alles voelt soepel en gemakkelijk te gebruiken aan. Ik was op 't moment van passen zwanger en vond de tuinbroek echt lekker zitten.


Een minpunt van deze tuinbroek vind ik de achterkant. Ik kreeg de schouderbanden niet helemaal mooi recht over mijn rug en schouders heen, zoals je op de middelste foto kunt zien. Ik kreeg steeds hetzelfde effect dat er één kant wat lubberde en dat was zowel tijdens het babydragen als met de zwangerschapsstand.
Weer een heel flexibele, fijne stof maar zoals je ziet is dit een soort ribstof en voelt het wel dikker aan. Op de stof na is het model verder hetzelfde als de original. Let trouwens wel op met de maat want ik draag hier maat M en dat is ook echt nodig, anders was het veel te krap geweest.


Gewoon een lekker zittende tuinbroek met weer eens een ander kleurtje en stofje dan dat ik normaal draag. Ik vond de schouderbanden van dit exemplaar wat mooier zitten dan die van de original maar was er nog niet helemaal 100% tevreden over.Dan de mumsie met korte broek. Ik had verwacht dat die hetzelfde zou zitten als de original maar grappig genoeg voelde deze fijner aan. Bij dit model zaten de schouderbanden ook wel zoals de bedoeling is -denk ik-. :) Verdere features zijn hetzelfde zoals de knoopjes aan de zijkanten en de stoffen inzet voor de baby.


Ik vond deze mumsie het beste zitten! Voor mij is het enige minpuntje dat hij korte pijpen heeft en dus alleen maar te dragen is op de mooie dagen in de zomer want ik heb het best snel koud.Overall conclusie Mumsie tuinbroeken

Leuke en prettig zittende tuinbroeken. Ze staan leuk en het is handig dat het mogelijk is om je kindje erin te dragen. Voor mij persoonlijk is een tuinbroek een leuke extra maar ik ben geen diehard tuinbroekendrager en daarom vind ik de prijs dan ook wel te hoog voor mij om hem voor 'erbij' te bestellen. Als ik in een warm land zou wonen zou ik overigens de Shortie wel overwegen want die zat het lekkerste!


Als je interesse hebt is het echt goed om hem van te voren even te passen want zoals je al hebt gelezen wisselt de maat per model en het is natuurlijk zonde als je broek te klein of te groot is. Voor de draagfunctie zelf zou ik het niet kopen, dan kun je (natuurlijk) beter een losse draagzak of -doek kopen, maar het is wél heel fijn dat het mogelijk is om het kledingstuk ervoor te gebruiken! Ik vind het een heel veelzijdig, leuk en uniek kledingstuk!

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page