top of page

Draagjassen

Wat een uitvinding, zo'n draagjas. Je kunt je kindje lekker warm en dichtbij je dragen terwijl je buiten in de kou en/of regen loopt. Er zijn een hoop verschillende merken, modellen en varianten in draagjassen. Ook ik weet er niet alles over, maar ik deel graag mijn ervaringen en bevindingen met jullie. Wie weet geeft dat net een beetje extra houvast bij de aanschaf en overwegingen om er een te kopen.

Over draagjassen in het algemeen

  • Veel draagjassen hebben een 3 in 1, of 4 in 1, functie. Dit betekent dat je de jas op verschillende manieren kunt gebruiken: 1. Solo dragen > een jas voor jou alleen in 'gewone' toestand. Dan gebruik je geen inzetstuk. 2. Gebruik tijdens de zwangerschap > wanneer je buik groeit kun je een inzetstuk gebruiken waardoor de jas ruimer wordt. 3. Gebruik tijdens buikdragen > wanneer je je kindje op je buik draagt kun je een kind-inzetstuk gebruiken. Vaak heeft deze een capuchonnetje. 4. Gebruik tijdens rugdragen > deze functie hebben de 4 in 1 jassen. Er zit dan ook een rits op de rug waar je het kind-inzetstuk tussen kunt ritsen zodat je ook kunt rugdragen.

  • Er zijn jassen voor ieder type weer te verkrijgen.

  • Het maakt niet uit of je een draagzak of draagdoek gebruikt.
     

Mijn ervaringen met verschillende merken en soorten jassen

Hieronder omschrijf ik mijn eigen persoonlijke ervaringen. Ik krijg hier geen geld voor en ben ook geen professional op het gebied van draagjassen dus dit zijn geen feiten maar puur meningen en ervaringen. Het is altijd aan te raden even lekker te gaan voelen en passen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld bij Mawaho terecht, hier zijn verschillende merken en stijlen jassen te verkrijgen en te passen. Voel je hooguit geïnspireerd door mijn ervaringen maar neem ze niet klakkeloos over. :) Deze lijst zal bijgewerkt worden zodra ik weer een nieuwe ervaring met een nieuwe jas heb mogen opdoen.

bottom of page